20160220_Aurubis_Vision_Motiv_Pa_RGB
Metals for Progress
Ние сме част от Aurubis AG, водещ световен доставчик на цветни метали и един от най-големите преработватели на мед в света.
Нашите продукти

Медни катоди

Катодът е основният продукт от производството на мед. Представлява меден лист с тегло от 50 до 80 кг и се получава, когато чистата мед се отделя от нерафинираната мед чрез процес на електролиза.

Прочетете повече

Сярна киселина

Сярната киселина е най-необходимото и многостранно използвано химично вещество в световен мащаб. Тя се използва в почти всички сектори на промишлеността. Типични области на приложение са производството на торове, пигменти, както и в извличането на метални руди.

Прочетете повече

Железен силикат

Поради технологията на металургичния процес, шлаките от топилната пещ и от конверторите съдържат остатъчна мед. Тя се извлича в Обогатителна фабрика, чрез смилане и флотация. Получават се два продукта: флотационен меден концентрат и флотационен продукт, наречен желязо-силикат или фаялит.

Прочетете повече

Суровини

Основната суровина на Аурубис България са медните концентрати, произведени от минната индустрия. Ние преработваме повече от 1.2 млн. тона меден концентрат с произход от Северна и Южна Америка, Черноморския регион и България.

Прочетете повече
Новини

сряда, 10 ноември 2021 г.

Аурубис изгражда завод за рециклиране в САЩ и се фокусира върху устойчивото развитие

Първият вторичен металургичен завод за рециклиране на мултиметали в САЩ ще бъде построен в Аугуста (окръг Ричмънд), Джорджия.

Прочетете повече

сряда, 20 октомври 2021 г.

„Аурубис“ пуска в експлоатация най-голямата инсталация за опазване на околната среда в Хамбург

RDE (Reducing Diffuse Emissions) Иновативната изпускателна система със свръхфини филтри и най-съвременната технология на инсталацията ще доведат до значително намаляване на дифузните емисии на прах в околната среда.

Прочетете повече

понеделник, 11 октомври 2021 г.

Металите на утрешния ден от „Аурубис“, мултиметална компания с ангажираност към устойчивостта

На годишната среща на производителите на метали провела се на 11 октомври 2021 г. в столицата на Обединеното кралство – мултиметалната компания „Аурубис“ представи своя нов търговски знак. Под името „Металите на утрешния ден от „Аурубис““, дружеството подчерта фокусирането на групата върху постигането на устойчиво развитие.

Прочетете повече

сряда, 8 септември 2021 г.

„Аурубис България“ АД: Съобщение до акционерите

„Аурубис България“ АД Ви уведомява, че на 2 септември 2021 г. бе проведено Общо събрание на акционерите на дружеството, на което бе взето решение за изплащане на дивидент в размер на 12.73 лв. на акция.

Прочетете повече

четвъртък, 19 август 2021 г.

Аурубис отличен с платинен статут за устойчивост от EcoVadis

Аурубис АГ подобри допълнително класацията си за КСО, издадена от EcoVadis. Със 73 от 100 точки в оценката, компанията се отличава с платинен статут за първи път. По този начин Аурубис принадлежи към топ 1 % от компаниите в световната индустрия за цветни метали.

Прочетете повече

сряда, 11 август 2021 г.

Частична продажба на сегмент от плоскoвалцувани продукти: Аурубис подписва с ИНТЕК Холдинг

Аурубис АГ, възнамерява да продаде завода за FRP (плосковалцувани продукти) в Зюпфен (Холандия), както и центровете за рязане в Бирмингам (Великобритания), Долни Кубин (Словакия) и Мортара (Италия), в които работят общо около 360 служители.

Прочетете повече

четвъртък, 5 август 2021 г.

Деветмесечен отчет: „Аурубис“ генерира отлични резултати

Групата „Аурубис“ продължи положителната тенденция от настоящата финансова година в третото тримесечие: оперативната печалба преди данъчно облагане (EBT) е нараснала на 268 милиона евро (за предходната година: 133 милиона евро).

Прочетете повече

четвъртък, 24 юни 2021 г.

Aurubis AG започна изграждането на 10-мегаватова фотоволтаична електроцентрала

"Аурубис" (Aurubis AG) започна изграждането на 10-мегаватова (MW) фотоволтаична електроцентрала до медодобивния завод в България, на територията на община Златица. Това ще бъде най-големия соларен парк за вътрешно потребление в страната.

Прочетете повече

сряда, 23 юни 2021 г.

Тим Курт е преизбран за президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара с мандат до 2025 г.

Общото събрание на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) преизбра Тим Курт, изпълнителeн директор на „Аурубис България“ АД, за нов мандат като президент.

Прочетете повече

сряда, 2 юни 2021 г.

„Aurubis“: Първите медни аноди, произведени с водород

Групата Аурубис започна поредицата от изпитвания за използване на водород в промишлени мащаби при производството на медни аноди в завода в Хамбург. Работата по пилотния проект, при който вместо природен газ в производственото съоръжение (анодна пещ) се въвеждат водород и азот, протече по план.

Прочетете повече

четвъртък, 13 май 2021 г.

Устойчив успех през първото шестмесечие на финансовата година: „Аурубис“ постига значително по-висок резултат

Значително по-високи приходи от рафинирането при вторичните суровини, увеличен обем на произведените концентрати и по-добър резултат при металите при силно нарастване на цените на металите.

Прочетете повече