Metals for Progress
Ние сме част от Aurubis AG, водещ световен доставчик на цветни метали и един от най-големите преработватели на мед в света.
Нашите продукти

Медни катоди

Катодът е основният продукт от производството на мед. Представлява меден лист с тегло от 50 до 80 кг и се получава, когато чистата мед се отделя от нерафинираната мед чрез процес на електролиза.

Прочетете повече

Сярна киселина

Сярната киселина е най-необходимото и многостранно използвано химично вещество в световен мащаб. Тя се използва в почти всички сектори на промишлеността. Типични области на приложение са производството на торове, пигменти, както и в извличането на метални руди.

Прочетете повече

Железен силикат

Железният силикат, известен още под наименованиято фаялит, е вторичен продукт, произвеждан от Аурубис България, с универсално приложение в много области на строителния процес. Получен в резултат на комплициран металургичен процес, в резултат на охлаждане, натрошаване, смилане, флотиране, сгъстяване и филтриране на медодобивни шлаки, неговите физически и химически характеристики са постоянни във времето.

Прочетете повече

Суровини

Основната суровина на Аурубис България са медните концентрати, произведени от минната индустрия. Ние преработваме повече от 1.2 млн. тона меден концентрат с произход от Северна и Южна Америка, Черноморския регион и България.

Прочетете повече
Новини

сряда, 21 декември 2022 г.

Аурубис приключва финансовата година с най-добрия резултат в историята на компанията

Aurubis AG (Aurubis) продължи развитието си в положителна посока през финансовата 2021/22 година, която приключи на 30 септември, и след силния резултат от предходната 2020/2021 отново отбеляза най-успешната фискална година в историята на компанията.

Прочетете повече

събота, 29 октомври 2022 г.

Кибератака върху Групата „Аурубис“

През нощта на 28 октомври 2022 г. е извършена кибератака срещу IT системите на Групата „Аурубис“. Това е било част от по-голяма атака срещу металургичната и минна промишленост.

Прочетете повече

понеделник, 19 септември 2022 г.

„Аурубис България“ АД: Съобщение до акционерите

Ръководството на „Аурубис България“ АД Ви уведомява, че на 8 септември 2022 г. бе проведено общо събрание на акционерите на дружеството, на което бе взето решение за изплащане на дивидент в размер на 14,04 лв. на акция.

Прочетете повече

неделя, 26 юни 2022 г.

„Аурубис Средногорие велопоход 2022“ събра близо 300 ентусиасти

С „Аурубис Байк Трейн“ от София до Горна Малина и оттам по 55-километровото трасе до парк „Дядовата ръкавичка“ в Златица участниците се любуваха на красивото Средногорие.

Прочетете повече

понеделник, 6 юни 2022 г.

„Аурубис България“ ще финансира проекти за 800 000 лв. по новата партньорска програма с община Пирдоп

На 6 юни 2022 г. в сградата на община Пирдоп бе подписана новата Партньорска програма между общината и „Аурубис България” АД. Съгласно документа до края на септември 2023 г. ще бъдат реализирани проекти в подкрепа на развитието на град Пирдоп и село Душанци на стойност 800 000 лв.

Прочетете повече

четвъртък, 2 юни 2022 г.

„Аурубис България“ и Община Златица дадоха началото на проекта „Градът на Дядовата ръкавичка“

„Аурубис България“ АД и Община Златица дадоха началото на проекта „Градът на Дядовата ръкавичка“ за популяризиране на региона като културно-туристическа дестинация. На 1-ви юни – Международния ден на детето беше открит обновеният градски парк „Дядовата ръкавичка“ в Златица.

Прочетете повече

понеделник, 16 май 2022 г.

С подкрепата на „Аурубис България“АД, „БЪРЗИ ГЕРОИ 112“ вече е в общините на Средногорието

През месец май над 600 деца от 6 до 9 години от общините Пирдоп, Златица, Копривщица и Антон ще бъдат част от здравнообразователната програма „БЪРЗИ ГЕРОИ 112“, която се осъществява с подкрепата на „Аурубис България“.

Прочетете повече

17. Februar 2022

„Част от решението“: Групата „Аурубис“ иска да разшири ролята си на пионер в рециклирането

„Без метали няма бъдеще“ – като водеща полиметална компания, “Аурубис” АГ иска да бъде част от решението на огромните предизвикателства, пред които са изправени икономиката, индустрията и обществото.

Прочетете повече

понеделник, 14 февруари 2022 г.

Отново на кино от вкъщи. За трета година "Аурубис България" осигурява билети на служители за Master of Art

За трета поредна година "Аурубис България" закупува билети за всички свои служители, които желаят да гледат филмите от зимното онлайн изданието на Master of Art.

Прочетете повече

понеделник, 14 февруари 2022 г.

"Аурубис България" подкрепи проект за млади архитекти и строителни инженери

Конкурсът "Градска среда и инфраструктура" от инициативата "Академия ГРАДЪТ" поощрява студенти и млади професионалисти

Прочетете повече

сряда, 10 ноември 2021 г.

Аурубис изгражда завод за рециклиране в САЩ и се фокусира върху устойчивото развитие

Първият вторичен металургичен завод за рециклиране на мултиметали в САЩ ще бъде построен в Аугуста (окръг Ричмънд), Джорджия.

Прочетете повече

сряда, 20 октомври 2021 г.

„Аурубис“ пуска в експлоатация най-голямата инсталация за опазване на околната среда в Хамбург

RDE (Reducing Diffuse Emissions) Иновативната изпускателна система със свръхфини филтри и най-съвременната технология на инсталацията ще доведат до значително намаляване на дифузните емисии на прах в околната среда.

Прочетете повече

понеделник, 11 октомври 2021 г.

Металите на утрешния ден от „Аурубис“, мултиметална компания с ангажираност към устойчивостта

На годишната среща на производителите на метали провела се на 11 октомври 2021 г. в столицата на Обединеното кралство – мултиметалната компания „Аурубис“ представи своя нов търговски знак. Под името „Металите на утрешния ден от „Аурубис““, дружеството подчерта фокусирането на групата върху постигането на устойчиво развитие.

Прочетете повече

сряда, 8 септември 2021 г.

„Аурубис България“ АД: Съобщение до акционерите

„Аурубис България“ АД Ви уведомява, че на 2 септември 2021 г. бе проведено Общо събрание на акционерите на дружеството, на което бе взето решение за изплащане на дивидент в размер на 12.73 лв. на акция.

Прочетете повече

четвъртък, 19 август 2021 г.

Аурубис отличен с платинен статут за устойчивост от EcoVadis

Аурубис АГ подобри допълнително класацията си за КСО, издадена от EcoVadis. Със 73 от 100 точки в оценката, компанията се отличава с платинен статут за първи път. По този начин Аурубис принадлежи към топ 1 % от компаниите в световната индустрия за цветни метали.

Прочетете повече

сряда, 11 август 2021 г.

Частична продажба на сегмент от плоскoвалцувани продукти: Аурубис подписва с ИНТЕК Холдинг

Аурубис АГ, възнамерява да продаде завода за FRP (плосковалцувани продукти) в Зюпфен (Холандия), както и центровете за рязане в Бирмингам (Великобритания), Долни Кубин (Словакия) и Мортара (Италия), в които работят общо около 360 служители.

Прочетете повече

четвъртък, 5 август 2021 г.

Деветмесечен отчет: „Аурубис“ генерира отлични резултати

Групата „Аурубис“ продължи положителната тенденция от настоящата финансова година в третото тримесечие: оперативната печалба преди данъчно облагане (EBT) е нараснала на 268 милиона евро (за предходната година: 133 милиона евро).

Прочетете повече

четвъртък, 24 юни 2021 г.

Aurubis AG започна изграждането на 10-мегаватова фотоволтаична електроцентрала

"Аурубис" (Aurubis AG) започна изграждането на 10-мегаватова (MW) фотоволтаична електроцентрала до медодобивния завод в България, на територията на община Златица. Това ще бъде най-големия соларен парк за вътрешно потребление в страната.

Прочетете повече

сряда, 23 юни 2021 г.

Тим Курт е преизбран за президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара с мандат до 2025 г.

Общото събрание на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) преизбра Тим Курт, изпълнителeн директор на „Аурубис България“ АД, за нов мандат като президент.

Прочетете повече

сряда, 2 юни 2021 г.

„Aurubis“: Първите медни аноди, произведени с водород

Групата Аурубис започна поредицата от изпитвания за използване на водород в промишлени мащаби при производството на медни аноди в завода в Хамбург. Работата по пилотния проект, при който вместо природен газ в производственото съоръжение (анодна пещ) се въвеждат водород и азот, протече по план.

Прочетете повече

четвъртък, 13 май 2021 г.

Устойчив успех през първото шестмесечие на финансовата година: „Аурубис“ постига значително по-висок резултат

Значително по-високи приходи от рафинирането при вторичните суровини, увеличен обем на произведените концентрати и по-добър резултат при металите при силно нарастване на цените на металите.

Прочетете повече