Mens

Zorg dragen voor elkaar

Bij Aurubis Olen hebben we heel wat partners: onze medewerkers, leveranciers en klanten, maar ook de buren en (lokale) overheden. Met elk van hen willen we een goede en sterke band onderhouden. Voor elk van hen dragen we zorg. We ondersteunen daarom lokale initiatieven, en nemen onze sociale verantwoordelijkheid op.

Veiligheid op het bedrijf vormt de rode draad in ons functioneren. Elke dag streven we ernaar om veiliger te werken. Zero Vision omvat mooi ons doel: nul ongevallen, nul letsels en nul arbeidsziekten. Veiligheid en gezondheid gaan bij ons hand in hand. Ook daar doen we extra inspanningen voor het welzijn van onze medewerkers. Elke week bieden we gratis vers fruit aan bijvoorbeeld. En als het zomers heet is, bieden we onze medewerkers een ijsje aan ter verkoeling. Dankzij de lessen EHBO weten onze medewerkers hoe ze gepast moeten reageren in geval van nood: op het werk, maar evengoed thuis of onderweg. Andere initiatieven zoals een familiedag voor het hele gezin laat toe dat collega's en hun gezin elkaar leren kennen in een ontspannen sfeer.

Veiligheid en gezondheid op de werkplek is een absolute must op ons bedrijf. Begin juni 2021 hebben we het ISO 45 001 certificaat behaald. Dat toont dat we de juiste basis gelegd hebben om daar samen elke dag opnieuw aan te werken, en onszelf uit te dagen en te engageren om beter te doen, op weg naar ons doel : 0 ongevallen.

Dirk Vandenberghe, Managing Director

ISO Certificates

Sociale verantwoordelijkheid opnemen is een deel van onze identiteit. Voor elkaar zorgen, dat zit in ons Aurubis DNA. We willen een verantwoordelijke, betrouwbare en stabiele partner zijn voor onze medewerkers, leveranciers, klanten en buren. Ons doel is om bij te dragen tot een leefbare en aangename wereld voor de huidige én toekomstige generaties.

Dat sociale engagement koppelen we aan donaties en sponsorprojecten. “Together we care” is de slogan voor alle activiteiten en projecten die door Aurubis ondersteund worden. Partners en projecten worden geselecteerd op basis van vooropgestelde criteria. De focus ligt op ‘kennis, wetenschap & educatie’, ‘milieu & omgeving’ en ‘participatie & betrokkenheid’.

Aurubis is al jaren betrokken als een partner voor scholen en lokale initiatieven, en ondersteunt ook de promotie van sport, cultuur en opleidingen. Ook willen we een goede partner zijn bij projecten in de buurt van onze bedrijfssite, en bekijken we samen hoe we vanuit Aurubis mogelijk meerwaarde kunnen bieden.