Aurubis Belgium behaalt ISO 45001:2018

Olen | woensdag 9 juni 2021

Geslaagd! Dat is het positieve verdict van de ISO 45001 audit begin juni. Twee externe auditoren namen ons bedrijf en hoe we met veiligheid & gezondheid omgaan 4 dagen lang grondig onder de loep.

De audit werd een schot in de roos! Het behalen van dit certificaat is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf. Het behalen van de ISO-norm is ook een belangrijke prestatie voor het team van AOS-pilaar Veiligheid & Gezondheid (stap 1 & stap 2).

Inge Hofkens, Managing Director, blikt tevreden terug op de audit:

“Veiligheid en gezondheid op de werkplek is een absolute must op ons bedrijf! Het behalen van het ISO certificaat toont dat we de juiste basis gelegd hebben om hier samen elke dag opnieuw aan te werken, en onszelf uit te dagen en te engageren om beter te doen, op weg naar ons doel: 0 ongevallen.”

Proficiat aan alle collega’s die meegewerkt hebben aan de voorbereidingen voor de audit, en aan elk van jullie voor jullie positieve bijdrage voor een veilige en gezonde werkplek.

WAT IS ISO 45001?

ISO 45001 helpt bedrijven en organisaties bij het creëren van een gezonde en een veilige werkplek en zichzelf continue te verbeteren.

Het biedt een kader om een goed werkend proces op te maken van “wat” je moet regelen op het vlak van gezondheid en veiligheid binnen de werkomgeving (niet alleen wettelijk). In dat proces bepalen we “hoe” we dat doen door de hele organisatie heen, samen met alle leidinggevenden en in overleg met elkaar, want ieder van ons is verantwoordelijk voor een veilige en gezonde werkplek.