Profiel

Metals for Progress

Aurubis Belgium maakt deel uit van de Aurubis Groep. De site in Olen is gespecialiseerd in de productie van koperanodes, koperkathodes, Aurubis rod, Aurubis foxrod en Aurubis Bars & Profiles. 

Met onze koperproducten leggen we de basis voor gigatrends van de toekomst: digitalisering, e-mobility, ... Een sterk team van ruim 650 collega's geeft elke dag het beste van zichzelf. Samen gaan we voor een groene toekomst vol duurzame mogelijkheden. 

Duurzaamheid

Als toonaangevende industriële onderneming en werkgever zijn wij ons bewust van onze grote verantwoordelijkheid: voor het milieu, de omgeving van onze productiesite, de regio‘s waar onze grondstoffen vandaan komen, onze zakenpartners en onze medewerkers.

Die verantwoordelijkheid vindt haar weerklank in onze bedrijfsstrategie: „Groei - Efficiëntie - Verantwoordelijkheid“. Onze missie luidt: op een verantwoordelijke manier waarde creëren uit grondstoffen en gerecycleerde materialen.

Imagefilm

Waar staat Aurubis voor? Ontdek het in onze imagefilm! 

Enkele cijfers

Aurubis Belgium kent een geschiedenis van meer dan 100 jaar in Olen. De Kempense productiesite heeft doorheen de jaren al heel wat naamswijzigingen ondergaan. Wat begon als Compagnie Industrielle Union in 1908 is via Métallurgie, Union Minière en Umicore uitgemond in de zelfstandige entiteit Cumerio in 2005. In 2009 werd Cumerio overgenomen door het Duitse bedrijf Norddeutsche Affinerie. Nadien werd het bedrijf omgedoopt tot Aurubis. 

  • meer dan 100 jaar expertise
  • een stevige lokale verankering in Olen
  • stabiele werkgever voor de regio 
  • 1 groot team met ruim 650 medewerkers 
  • voortdurend investeren in duurzaamheid en veiligheid 
  • meer dan 275.000 ton koperproducten op jaarbasis 
  • partner voor duurzame initiatieven en lokale organisaties