Essentieel in onze bedrijfsvoering 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is geen modewoord bij Aurubis. Het is voor ons een heel ruim begrip. We dagen onszelf en onze medewerkers elke dag opnieuw uit. 

Voor Aurubis is duurzaamheid aandacht voor mens, milieu en omgeving. Ontdek verder op deze pagina meer!

Zorg dragen voor het milieu en voor beperkte grondstoffen

Binnen Aurubis Belgium streven we ernaar om beter dan de milieunormen te presteren.

Zorg dragen voor elkaar

Bij Aurubis Belgium hebben we heel wat partners: onze medewerkers, leveranciers en klanten, maar ook de buren en (lokale) overheden. Met elk van hen willen we een goede en sterke band onderhouden. Voor elk van hen dragen we zorg. We ondersteunen daarom lokale initiatieven, en nemen onze sociale verantwoordelijkheid op. 

Veiligheid op het bedrijf vormt de rode draad in ons functioneren. Elke dag streven we ernaar om veiliger te werken. Zero Vision omvat mooi ons doel: nul ongevallen, nul letsels en nul arbeidsziekten. Veiligheid en gezondheid gaan bij ons hand in hand. Ook daar doen we extra inspanningen voor het welzijn van onze medewerkers. Elke week bieden we gratis vers fruit aan bijvoorbeeld. En als het zomers heet is, bieden we onze medewerkers een ijsje aan ter verkoeling. Dankzij de lessen EHBO weten onze medewerkers hoe ze gepast moeten reageren in geval van nood: op het werk, maar evengoed thuis of onderweg. Andere initiatieven zoals een familiedag voor het hele gezin laat toe dat collega's en hun gezin elkaar leren kennen in een ontspannen sfeer.  

Veiligheid en gezondheid op de werkplek is een absolute must op ons bedrijf. Begin juni hebben we het ISO 45 001 certificaat behaald. Dat toont dat we de juiste basis gelegd hebben om daar samen elke dag opnieuw aan te werken, en onszelf uit te dagen en te engageren om beter te doen, op weg naar ons doel : 0 ongevallen. 
Inge Hofkens, Managing Director

Zorg dragen voor de toekomst van ons bedrijf

Aurubis Belgium in Olen kent een traditie van meer dan 100 jaar. Dat maakt van ons een vaste waarde in de regio. We zetten alles op alles om ook in de toekomst het succes van ons bedrijf te verzekeren en om verder te groeien. Dat doen we door op verantwoorde manier te handelen, rekening houdend met mens en milieu. We zetten continu in op groei en opleidingen van onze medewerkers, en stellen alles in het werk om onze installaties en zo de impact voor milieu steeds verder te verbeteren.

ISO-certificaten
Beleidsverklaringen