Aurubis Bulgaria celebrated World Earth Day together with schools and kindergartens in the region

Bulgaria | Wednesday, April 28, 2021

„Аурубис България“ заедно с всички общински училища и детски градини в Пирдоп, Златица и Антон отпразнува Световният ден на Земята.
Компанията осигури над 700 дървета, храсти и цветя. Растенията бяха доставени на учебните заведения и засадени от деца и учители на 22 април.

Малки и големи се трудиха заедно и отбелязаха празника по свой начин - с рисунки, сръчни дейности, състезания и забавни игри. Ученици и малчугани се погрижиха за зелените площи в учебните заведения и засяха нови декоративни растения и цветя, които бяха осигурени от „Аурубис България“. Децата обогатиха своите знания и умения, демонстрираха отношение към планетата Земя и запомниха, че светът около нас може да е по-красив и чист само с общи грижа и усилия! А всички участници в инициативата се обединиха около мотото „Земята е нашият единствен дом“!

Озеленителен материал бе предоставен и на село Душанци. Над 600 бр. растения ще красят градинките пред сградата на кметството, около детските площадки, пред НЧ „Светлина“ и храм „Св. Св. Кирил и Методий“.

Световният Ден на Земята бе отбелязан и от служителите на компанията. „Аурубис България“ съвместно с кметство Душанци, община Пирдоп, Волейболен клуб към СУ "Саво Савов" с треньор Теодор Колев, Спортен клуб по кану-каяк „Душанци“ с треньор Петко Москов, представители на рибари, представители на Ловно-рибарско сдружение „Средногорие“ и Държавно горско стопанство Пирдоп почистваха и озеленяваха площите около язовир Душанци.

„За компанията, опазването на околната среда е сред основните ни приоритети. Всяка година чрез „Зелената седмица“ се стремим както да подчертаем красотата на Средногорието, така и да поощрим служителите в дружеството и хората в региона да я ценят и да я опазват. Вярвам, че чрез подобни инициативи районът ще се превърне в притегателно място за отдих и туризъм сред природата“, каза Тим Курт, изпълнителен директор на „Аурубис България“.

В предишните издания на „Зелената седмица“ са засадени множество цветя и дръвчета в централните части на град Златица и град Пирдоп, детските градини и прилежащите гори, които и днес продължават да радват жителите и гостите на двете общини.

Downloads
Contact
Avatar