Прессъобщение

Над 200 ученици от Златица и Пирдоп посетиха Софийски фестивал на науката по покана на „Аурубис България“

Bulgaria | сряда, 15 май 2024 г.

  • Компанията е традиционен партньор на най-голямото събитие за популярна наука

От 9 до 12 май 2024 г. в София Тех Парк се проведе XVI издание на Софийски фестивал на науката на фондация „Красива наука“. „Аурубис България“ бе специален партньор на най-голямото събитие за популярна наука.
Фестивалът предложи на посетителите си богата програма от над 120 заглавия свързани с Космосът, климатичните промени, здравето и иновациите.

В една от трите основни фестивални зали – „Лаборатория Аурубис“ бяха представени лекции и събития като „Гринуичкият меридиан и най-странните часови зони по света“, „Физичната революция на 20 век“, „Географските открития и рекорди“, „Как се прокарва водопровод на Антарктида“, „Наука и изкуство от стъкло“ и др.

Освен това, в „Лаборатория Аурубис“ се проведе кинопремиера на филм за Мария Кюри - една от най-великите научни личности на миналия век, променила лицето на науката.
В рамките на фестивала „Аурубис България“ организира посещения на над 200 ученици от СУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Златица и СУ „Саво Савов“, гр. Пирдоп. Децата имаха възможност се запознаят с чудния свят на минералите, рекордите в животинския свят и какви метали имат в джоба.

„Аурубис България“ е дългогодишен партньор на училищата в района и на най-голямото събитие за популярна наука. Затова Софийски фестивал на науката отново идва на гости в Средногорието. Предстоят  посещения на учени в СУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Златица и СУ „Саво Савов“, гр. Пирдоп. На тях учениците ще имат възможност да разширят научните си познания, чрез интересни лекции и демонстрации.

Софийският фестивал на науката се организира от Фондация „Красива наука“ в партньорство с Министерството на образованието и науката, университети, изследователски звена, посолства и културни институти.

Downloads
Контакт
Ивайло Георгиев
Ивайло Георгиев

Ръководител Устойчивост и връзки с институциите

Напишете имейл