“Als je voortdurend wilt blijven leren en groeien, kan ik Aurubis alleen maar aanraden.”

Beerse | Monday, April 15, 2024

Say hello to Greg! Hij loopt sinds februari stage bij de Maintenance Electricians bij Aurubis Beerse.

  • Greg De Vries
  • 37 jaar
  • Stagiair Maintenance Electrician
  • Loopt stage bij Aurubis Beerse sinds februari 2024
  • Hoe ben je bij Aurubis Beerse terechtgekomen, Greg?
    Dat is eigenlijk wel een tof verhaal. Ik postte op LinkedIn dat ik als tweedejaars student in de graduaatsopleiding Elektromechanische Systemen – Meet- en regeltechnieken (Thomas More), op zoek was naar een stageplaats. Een collega van Aurubis Beerse heeft mijn post vervolgens gedeeld en twee dagen later heeft HR me gecontacteerd met het voorstel om bij hen stage te lopen. Uiteraard heb ik daarvoor geen moment getwijfeld. Aurubis stond sowieso al bovenaan mijn lijstje.

  • Wat maakte dat je zo graag stage wilde lopen bij Aurubis Beerse?
    Vooral de variatie aan opdrachten binnen Electrical Maintenance en de complexiteit ervan sprak me enorm aan. De benodigde kennis daarvoor is ontzettend breed, en dat is absoluut een kans die ik met beide handen wou grijpen. Bij Aurubis Beerse kan ik veel leren en me blijven verdiepen in verschillende aspecten. Het aangaan van voortdurende technische uitdagingen is echt iets wat bij mij past, en dat houdt het plezant!

  • Je loopt stage als Maintenance Electrician. Wat zijn jouw voornaamste taken?
    Mijn mentor geeft me dagelijks technische “uitdagingen” die ik zelf met mijn reeds opgedane kennis en vaardigheden onder de loep moet nemen. Ik werk met componenten zoals temperatuur-, druk-, ultrasoon- en inductieve/capacitieve sensoren alsook met variabele frequentiedrives. Ze worden actief gebruikt in het bedrijf en ik zoek uit hoe ze werken en/of wat er defect is. Ik maak vervolgens per component een gedetailleerd rapport op over de werking ervan, zodat ik een diepgaand inzicht krijg in de werking en mijn analytisch denkvermogen optimaal wordt gestimuleerd. Zo begrijp ik beter hoe alle elektromechanische processen hier functioneren. En omdat ik al redelijk goed mee ben, mag ik af en toe ook met mijn collega's mee in productie. Dat vind ik echt geweldig!

  • Hoe zou je jouw team omschrijven?
    Ik ben ontzettend blij dat ik in dit jonge, dynamische team terecht ben gekomen. We zijnn in alle bescheidenheid harde werkers die goed presteren onder druk, maar er is absoluut ook wel eens ruimte voor een grapje. Je wordt wel echt in het werk “gegooid”, maar je staat er nooit alleen voor. Je collega’s zijn intrinsiek gemotiveerd en staan dus altijd klaar om je te helpen en hun kennis te delen.

    We werken ook regelmatig samen met de mecaniciens. Als er bijvoorbeeld een onderdeel kapot is, heeft dat vaak ook te maken met de mechanische werking. Een basiskennis van mechanica is daarom altijd een pluspunt voor een elektricien. Als je er zelf niet uitkomt, kun je altijd bij je collega's van Mechanical Maintenance terecht.

  • Zijn er nog andere vaardigheden die een Maintenance Electrician goed onder de knie moet hebben?
    Een goede basiskennis van PLC (Programmable Logic Controller) is vrijwel essentieel. PLC is eigenlijk een kleine, robuuste computer waarmee je meerdere taken simultaan kunt laten uitvoeren. Bij Aurubis Beerse worden veel installaties in de productie daarmee aangestuurd. Je leert dit ook wel 'on the job', maar het is gemakkelijk als je daar al wat ervaring mee hebt.

  • Heb je nog advies voor personen die interesse hebben in een stage bij Aurubis Beerse?
    Stel voor jezelf goed vast wat je doelen en ambities zijn in je professionele carrière. Als je voortdurend wilt blijven leren en groeien, kan ik Aurubis alleen maar aanraden. Het is een bedrijf dat investeert in de groei van haar werknemers én stagiairs: dat kan ik zeker beamen. Je zult er absoluut geen spijt van hebben!

Klaar voor een carrière bij Aurubis Beerse? Er is nog een plekje vrij voor jou op één van onze afdelingen!
  • Solliciteer snel en gemakkelijk online.
  • We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Tot binnenkort?
CONTACT
Linda Mertens
Linda Mertens

HR Business Partner - Soft HR

Mobile +32478303763
Send e-mail