“Ik zie alleen maar voordelen in het volcontinu systeem. Een goed loon, een duidelijk werkschema én ik kan het combineren met mijn gezinsleven." 

Olen | Monday, March 20, 2023

Thijs werkt sinds 2011 op onze Contirod productieafdeling. Na enkele jaren als productieoperator ging hij aan de slag binnen de onderhoudsafdeling. En er valt ook iets te vieren: want deze maand werkt Thijs 12 jaar bij Aurubis Olen!

 • Thijs Raeymaekers
 • 34 jaar
 • Elektromechanieker    
 • Werkt bij Aurubis Olen sinds 2011
 • Hoe ben je bij Aurubis Olen terechtgekomen?

  Ik werkte destijds als installateur van alarmsystemen en dus was ik vaak onderweg. Naar Brussel, naar Antwerpen of zelfs naar Luik. Dat bracht veel files en dus tijdsverlies met zich mee. Na een discussie op het werk heb ik voor mezelf beslist: “Nu is het genoeg!”. Ik heb de krant geopend en ik zag een advertentie van jullie. Alsof het zo moest zijn. Ik heb onmiddellijk gesolliciteerd en toen is het snel gegaan. Enkele weken later ben ik begonnen op Contirod als productieoperator.

 • Intussen werk je als elektromechanieker op diezelfde productieafdeling. Vertel eens over je groeipad binnen Aurubis.

  Klopt, ik heb eerst 6 jaar gewerkt als productieoperator in Contirod, de productieafdeling waar we koperdraad van 8 mm maken. Via interne opleidingen was ik doorgegroeid tot eerste operator en dus kende ik de hele lijn. Toen er op de afdeling een interne vacature vrijkwam voor elektromechanieker heb ik even getwijfeld: zou ik wel uit de ploeg gaan? Mijn ploeg was een beetje familie geworden, dus dat zorgde voor wat twijfels. Maar ik heb elektrotechnieken gestudeerd en heb veel interesse in alles wat met techniek, verbouwen en mechanica te maken heeft. Dus heb ik de sprong gewaagd.

 • Nu werk je in een volcontinu systeem. Wat houdt dat precies in?

  Ons team telt negen collega’s. Acht van hen draaien in ploegen en één collega werkt in daguren. We werken vier weken in ploegen en dan vier weken in dag. En we doen 3 weekends op 8. Ik zie alleen maar voordelen in een volcontinu systeem. Het werkregime brengt veel afwisseling qua shiften: Je werkt zowel in vroege, late, dag en nacht. Persoonlijk vind ik het een bijzonder groot voordeel dat je op voorhand weet hoe je wanneer staat te werken. Dankzij het werkrooster weet ik nu al perfect hoe ik bijvoorbeeld over 7 maanden zal werken. Dat geeft veel duidelijkheid en ook comfort, want zo kan ik mijn werk en gezin prima combineren. Mijn vrouw werkt in de zorg en staat ook in ploegen. We hebben twee jonge kindjes en het volcontinu systeem laat me toe om de zorg voor onze zonen mee op te nemen. En stel dat ik last-minute toch een dag vakantie moet kunnen nemen om persoonlijke redenen, dan kan dat. Binnen de ploeg zijn collega’s altijd bereid om een shift te wisselen. Ik denk niet dat dat op elk bedrijf kan. En nog een voordeel van volcontinu: je bent thuis op momenten dat andere mensen aan het werken zijn. Rustig gaan winkelen op bv. maandagvoormiddag vind ik een superluxe!

 • Wat boeit jou zo in je job als elektromechanieker bij Aurubis?

  Geen enkele dag is dezelfde. Ik vind dat een van de grootste troeven. Sommige dagen heb je geen zin in standaardwerk, en dan kan je in de storingslijst kijken naar de openstaande taken. Je krijgt daarin best veel autonomie. Per dag krijg je een taak toegewezen, maar soms komt er iets tussen dat voorrang heeft.

  En het ‘pietje precies’ in mij kan ik in mijn job helemaal tot zijn recht laten komen. Voor mij moet een elektrisch bord netjes zijn, zonder ook maar één gekruiste kabel. Daarin kan ik me helemaal uitleven en dat geeft me voldoening en rust. Het moet elektrotechnisch helemaal op punt staan én het esthetische aspect mag ook iets hebben (lacht). Het geeft me ook massa’s voldoening als ik een project van a tot z kan uitdenken en kan realiseren.

 • Welk aandeel heeft veiligheid in jouw functie?

  Veiligheid moet altijd de bepalende factor zijn. Het is soms sneller om iets op een andere manier te doen, maar dat is vaak niet de veiligste manier. Je moet als elektromechanieker telkens alle procedures volgen en niet snel-snel fiat geven om terug te kunnen gaan produceren. LOTO (Lock Out – Tag Out) is op dat vlak een hele grote vooruitgang. Ik heb daarin een duidelijke evolutie gezien: iedereen weet wat er moet afgezet worden en alles staat uitgeschreven. We hebben een LOTO-lokaal op onze afdeling, met alle werkvergunningen. Die aanpak maakt het veel veiliger. Bovendien vind ik veiligheid een taak van elke collega: Als je iemand iets onveilig ziet doen, spreek je hem of haar erop aan. Dat is niet altijd leuk om te doen, maar je moet dat wel doen, zo dragen we zorg voor elkaar als collega’s.

 • Waarom werk je graag bij Aurubis Olen?

  Ik waardeer de vrijheid in de jobuitvoering enorm. Je hebt bij Aurubis de mogelijkheid om vakantie bij te kopen, bv. via de eindejaarspremie. Ik heb dat nu al enkele jaren niet meer gedaan, maar de optie is er en dat zal in de toekomst zeker eens goed van pas komen.

  Ook krijg ik regelmatig de kans om opleidingen te volgen: van alle opleidingen die ik heb voorgesteld op die jaren, heb ik 80% of 90% mogen doen. Ik vind dat heel belangrijk, want dat is een kans om mezelf te blijven ontwikkelen.

  Mijn werk is vlakbij huis; dat vind ik ook een grote troef. Ik woon in Tongerlo en sinds drie jaar kom ik elke dag met de fiets. Anderhalf jaar geleden heb ik een gravelfiets geleased via het werk en nu fiets ik ook meer en meer in mijn vrije tijd.

 • Hoe kom je tot rust in je vrije tijd?

  Ik ben een levensgenieter en een natuurmens. Ik ben helemaal in mijn element op mijn fiets in de bossen of als ik met mijn hond kan gaan wandelen. Buiten spelen met onze twee zoontjes of samen een wandeling maken in de natuur met ons gezin, daar laden mijn batterijen helemaal van op. Naast het buitenleven hou ik ervan om te klussen en te knutselen. Soms als ik thuis elektriciteitswerken doe, kom ik al eens een koperkabel tegen van een van onze klanten en dan denk ik wel eens “Aha, da’s koper van bij ons in Olen!” (lacht).

 • Je viert deze maand je twaalfde verjaardag bij Aurubis. Als je jezelf iets mag wensen voor de toekomst, wat zou dat dan zijn?

  Ik doe mijn job en het volcontinu werksysteem echt graag en word er blij van als ik ervoor kan zorgen dat iets terug werkt. Dus ik hoop dat ik deze job nog lang mag blijven doen. En dat we in de toekomst opnieuw vlotter en sneller aan onderdelen geraken, dat ook! (lacht)

Ben of ken jij een elektromechanieker die op zoek is naar een nieuwe uitdaging? We kijken ernaar uit om je te leren kennen.
 • Solliciteer snel en gemakkelijk online.

 • We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Tot binnenkort? 

Contact
Kathleen Thys
Kathleen Thys

Watertorenstraat 35, 2250 Olen

Phone 014 24 33 57
Send e-mail