Прессъобщение

На 1 ноември в деня на Народните будители, общо 77 деца посетиха работното място на своите родители в „Аурубис България“

Bulgaria | вторник, 1 ноември 2022 г.

  • Денят на отворените врати за деца е част от инициативата „Гордея се с труда на моите родители” на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и има за цeл да подпомогне ранното кариерно ориентиране на децата.

 

Общо 77 деца на възраст между 7 и 14 години, бяха посрещнати от служители на компанията.  Янка Захариева – Колева, ръководител „Подбор и назначаване”, поздрави всички тях с празника на будителите. Тя обясни, че тя заедно със своите колеги с удоволствие ще им покажат къде се трудят техните родители.
Служители от отдел „Безопасност и здраве” запознаха учениците с правилата за безопасност, които трябва да се спазват по време на тяхното посещение. Децата разбраха за какво служи и как трябва да се използва предпазната маска за лице.

Децата, бяха разпределени в три групи според възрастта си. По-големите от тях за пореден път гостуват в компанията. Подготвени бяха три локации, които последователно малките гости посетиха.

В „Аналитична лаборатория” децата научиха как става изследването на металите със сложната съвременна апаратура,видяха с какво се занимава лаборантът и наблюдаваха различни научни експерименти.

В отдел „Изследване и развитие” учениците се срещнаха със специалистите в компанията, които разработват нови технологии, правиха сладолед с течен азот, запознаха се и със специализираното защитно облекло за експериментите. Децата разбраха, че за да бъдеш успешен в работата са необходими много знания и упорит труд.
Химиците от „Щура лаборатория” се погрижиха за добротото настроение на децата. Времето с тях премина неусетно в занималните игри. За пръв път децата правиха балони с течен азот, къпаха се без да се измокрят и видяха как се прави салата от рози.

Събитието завърши с обща снимка  и подаръци за всички деца, като те останаха впечатлени от видяното и наученото в „Аурубис България“.

Downloads
Контакт
Avatar