Прессъобщение

Финалисти от Националното състезание по природни науки на посещение в „Аурубис България“

Bulgaria | събота, 19 ноември 2022 г.

  • Отличници между X и XII клас от цяла България и техните учители гостуваха в компанията

 

На 19 ноември по покана на „Аурубис България“  в завода гостуваха 41 отлични ученика и техните учители. Посещението бе част от програмата на ХХ юбилейно Национално състезание по природни науки и екология в гр. Копривщица. Организатори на надпреварата бяха Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образование – София област и СУ „Любен Каравелов“ - град Копривщица.

Росица Иванова, началник на Регионално управление на образованието София област благодари на „Аурубис България“ за гостоприемството и отдадеността на компанията, че за пореден път застава зад младите умове на България.

Посещението премина с разходка в Рафинерия и Пречиствателна станция за дъждовни води. Имаше много въпроси и дискусии от страна на учениците, а професионалистите от компанията се постараха да отговорят на всеки един от тях и с интерес да представят работата си и спецификата на производството към техния ресор.

С полезната и интересна дискусия, учениците се ориентираха за бъдещето си кандидатстване в университети както и за бъдещето си кариерно развитие.

Downloads
Контакт
Avatar