Прессъобщение

Аурубис завършва продажбата на четири обекта за производство на плосковалцувани продукти на KME Хамбург

Hamburg | понеделник, 1 август 2022 г.

Der Verkauf der Aurubis-Standorte Zutphen, Birmingham, Dolný Kubín und Mortara an KME ist nun abgeschlossen.

Доставчикът на мултиметални изделия Аурубис продава части от своя сегмент за плосковалцувани продукти (FRP) на KME SE. Продажбата беше одобрена от съответните надзорни органи през май и приключи на 29 юли 2022 г.

Съгласно споразумението, обектът в Зюпфен (Нидерландия), както и центровете за рязане в Бирмингам (Обединеното кралство), Долни Кубин (Словакия) и Мортара (Италия), с общо около 360 служители, ще бъдат прехвърлени на KME SE. Както беше обявено, заводите за производство на FRP в Щолберг (Германия), Пори (Финландия) и Бъфало (САЩ) ще останат в групата Аурубис.

Продажната цена е около 12 млн. евро плюс около 63 млн. евро за нетния оборотен капитал към момента на приключване на сделката. Нетният оборотен капитал беше уреден чрез погасяването на заеми на дружеството към Аурубис в същия размер.

KME SE е оперативното дъщерно дружество на INTEK Group SpA, което със своите заводи в Германия, Франция, Италия, Китай и САЩ е един от водещите производители на мед и изделия от медни сплави в световен мащаб.

Downloads
Kontakt
Angela Seidler
Angela Seidler

Vice President Investor Relations & Corporate Communications

Phone +49 40 7883-3178
Напишете имейл
Christoph Tesch
Christoph Tesch

Head of Corporate Communications

Phone +49 40 7883-2178
Mobile +49 172 4382 388
Напишете имейл
Meino Hauschildt

Manager Konzernkommunikation, Pressesprecher

Phone +49 40 7883-3037
Напишете имейл