„Аурубис България“ бе домакин на благотворителен виртуален турнир FIFA 2020

Bulgaria | сряда, 9 юни 2021 г.

„Аурубис България“ бе домакин на турнир по играта FIFA 2020 за PlayStation 4. Виртуалният шампионат бе организиран с благотворителна цел, с техническото съдействие на стартъп компанията Innovator и в партньорство с фондация BCause, като част от инициативата „Игри за добрини“ на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

След редица оспорвани футболни срещи, отборът на колегите  oт „Аурубис България“ Николай Миндилов, Петьо Чолаков и Царимир Георгиев отстъпи пред този на софтуерната компания „ТехноЛогика“. Онлайн мачовете се разиграха в навечерието на реалния финал на Шампионската лига на УЕФА.

Наградният фонд от виртуалния FIFA 2020 беше дарен за благотворителност. Каузата бе подкрепена и от компанията-партньор Innovator, които дариха хонорара си за техническото обезпечаване на турнира.

За „Аурубис България“ това бе поредно участие в инициативата „Игри за добрини“. Целта на турнирите е да покаже, че отговорните компании, спортът и каузите могат да вървят ръка за ръка. 2020 година беше нулева заради епидемичната обстановка, а през 2019 г. отборите на медодобивния завод по тенис на маса и тенис на корт набраха средства за фонда за лечение на деца с хронични и други заболявания от Средногорието.

Downloads
КОНТАКТ
Ивайло Георгиев
Ивайло Георгиев

Ръководител Връзки с институциите

Напишете имейл