„Аурубис България“ финансира системата за видеонаблюдение в град Пирдоп

Bulgaria | сряда, 23 юни 2021 г.

Компанията продължава да изпълнява ангажиментите си към общината, училищата, културните институции, спортните клубове

„Аурубис България“ финансира изграждането на модернизирана система за видеонаблюдение в град Пирдоп. Проектът е реализиран по Партньорската програма 2019-2021 г. между медодобивната компания и община Пирдоп.

Общо 71 броя IP камери, от които 62 фиксирани, 3 управляеми и 6 за автоматично разпознаване на регистрационни номера на МПС, бяха монтирани на територията на града.

Чрез софтуерната платформа Milestone XProtekt Professional, камерите осигуряват постоянно наблюдение на основни зони от град Пирдоп. Площите включват  основни възлови кръстовища, входно-изходни точки, публични пространства, училища и детски градини. Изпълнител на проекта е „А1 България“ ЕАД. Доставчикът на дигитални и телекомуникационни услуги проведе няколко обучения на служители от полицията и от общинска администрация.

Сигналите от видеокамерите се визуализират на големи монитори и могат да бъдат наблюдавани и управлявани от две работни станции, разположени в общината и РУ МВР - Пирдоп. Модерното видеонаблюдение ще допринесе за сигурността в града, като осигурява превантивна дейност срещу извършването на противообществени прояви и увреждането на имущество.

„Аурубис България“ продължава с ангажиментите си към община Пирдоп. По партньорската програма на стойност 680 000 лв. е финансиран третия етап от обновяване на спортната зала в града, осигурени са средства за ремонтни дейности на СУ „Саво Савов“, подкрепа на началното училище, читалищата в Душанци и Пирдоп, детска градина „Пека и Карло Чоконяни“, спортните клубове, изграждането на козирката на медицинския център. Извън партньорската програма са осигурени допълнителни средства за общинските учебни заведения.

Downloads
КОНТАКТ
Ивайло Георгиев
Ивайло Георгиев

Ръководител Връзки с институциите

Напишете имейл